Observatorium: On the Road This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
On the Road

Theatre with approx 300 seats for debates and presentations in the form of an American-style parkway with an elevated median. It consists of 120 tons of dry stone waste asphalt from the Media Park in Hilversum. Landscape is what you see from the road.
Landschap is wat je om je heen ziet als je op weg bent, in de auto op de snelweg bijvoorbeeld.
Asfaltbrokken vormen daarom het materiaal van het theater waar deze zomer debatten worden gehouden over het ontwerpen, ontwikkelen en beheer van landschappen. Plaats van handeling: de Apeldoornse Nettenfabriek, waar op 11 juni twee grote tentoonstellingen hun deuren openen als onderdeel van de Triƫnnale Apeldoorn 2008.
Zo'n 120 ton aan plakken asfalt heeft wegenbouwer Van Mourik naar de Nettenfabriek gebracht, afkomstig van de toegangsweg naar het Mediapark in Hilversum. Een paar weken vergt hetopstapelen van de brokken tot trappen en tribunes.
Bezoekers van de debatten krijgen een kussen in de vorm van een streep op de weg. In een auto zit je ook goed, je moet je wel kunnen concentreren op het debat. Een kunstwerk kan nog zo speels en vindingrijk zijn, maar als het niet zit, zijn wij gezien.
Na afloop van de Triƫnnale Apeldoorn op 28 september komt er ook een einde aan het kunstwerk van Observatorium. De brokken asfalt gaan naar de asfaltmolen, waar ze worden vermalen tot grondstof voor nieuw asfalt.
location: Landscape Triennial, Apeldoorn
year:2008
images:
Observatorium - On the Road - OtR-ruggen Observatorium - On the Road - otr volk Observatorium - On the Road - otr leeg Observatorium - On the Road - otr detail

back to index