Observatorium: Dreamlabyrinth, NAi – ROTTERDAM This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Dreamlabyrinth, NAi – ROTTERDAM

A labyrinth of bed-rooms around a pavilion by architect Wiel Arets hosts 100 guests in the major exhibition space of Dutch Institute of Architecture. Your privacy is mine.
Beste gasten,
Van harte welkom en een goede nachtrust gewenst in de droomdoolhof.

Het Nederlands Architectuur instituut nodigde Motel Mozaïque uit om een deel van het festival in de tentoonstelling HAPPENING onder te brengen.
Drie maanden lang is het instituut er niet alleen voor het leren kennen van architectuur en stedenbouw, maar programmeren bevlogen mensen en organisaties in het NAi concerten, debat, film en spel rondom het paviljoen van Wiel Arets, onder het motto: architectuur is het leven dat erin plaatsvindt.
Dat is Motel Mozaïque op het lijf geschreven! Dit kunstenfestival is altijd op A labyrinth of bed-rooms around a pavilion by architect Wiel Arets hosts 100 guests in the major exhibition space of Dutch Institute of Architecture.
Your privacy is mine.A labyrinth of bed-rooms around a pavilion by architect Wiel Arets hosts 100 guests in the major exhibition space of Dutch Institute of Architecture.
Your privacy is mine.zoek naar relaties met de stad, de architectuur en nieuwe onorthodoxe ruimtes voor cultuur. Dit jaar richt Motel Mozaïque de aandacht op de gezondheidszorg en laat jullie kennismaken met die wereld waar wij niet van buiten kunnen en waar wij niet vaak niet aan denken als we praten over stad of architectuur. Het zijn enclaves met een eigen 24-uurs-economie. Op 100 meter van het NAi staan Erasmus MC en Sophia Kinderziekenhuis, samen één van de grootste werkgevers van Rotterdam met 13.000 mensen die voor de zieken zorgen.

Het droomdoolhof is een honderdpersoonskamer waarin elk mens dankzij de kamerschermen een eigen domein heeft. Het verschil tussen alleen en samen is hier net als in een ziekenhuis niet erg groot. Een verhaal over een verblijf in het ziekenhuis gaat over de kwaal en genezing, maar ook over het kortstondig verblijf in een gemeenschap van personeel en patiënten.
location: Motel Mozaïque and TENT, Rotterdam
year:2008
images:
Observatorium - Dreamlabyrinth, NAi – ROTTERDAM - NAidroom-buiten Observatorium - Dreamlabyrinth, NAi – ROTTERDAM - dreamlab overview Observatorium - Dreamlabyrinth, NAi – ROTTERDAM - dreamlab slaper

back to index