Observatorium: Uw bijdrage aan tentoonstelling Groot Museumpark in Het Nieuwe Instituut This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Uw bijdrage aan tentoonstelling Groot Museumpark in Het Nieuwe Instituut


Tot 16 mei hebben wij in Het Nieuwe Instituut de mogelijkheid gekregen om onze plannen omtrent het Groot Museumpark verder uit te werken. Middels een workshop, een debat, een openluchtcollege én individuele gesprekken willen wij het idee van een Groot Museumpark nog meer handen en voeten geven.

Onder het motto 'bouwen door te luisteren' willen wij u uitnodigen voor een korte wandeling, een kop koffie of thee én een gesprek in Het Nieuwe Instituut. Van dit gesprek proberen wij dan een 'verhaal' te maken dat onderdeel kan worden van de mogelijke ontwerpopgave voor de uitbreiding van het Museumpark.

We hopen van harte dat u in de komende weken een uurtje tijd vindt om met ons in gesprek te komen. Op 16 mei om 16 uur zullen we dan een eindpresentatie geven en onze plannen aan de stad overhandigen.

Maak een afspraak via ruud@observatorium.org of bel 06-16606517

GMP team

Ruud Reutelingsperger, Andre Dekker: Observatorium
Florian Boer, Dirk van Peijpe: De Urbanisten
Yasser Ballemans
Maurice Meewisse


HET NIEUWE INSTITUUT
De toekomst van het Museumpark is volop in beweging. Om hier grip op te krijgen gaf Het Nieuwe Instituut twee teams van ontwerpers, kunstenaars, stedenbouwkundigen en verhalenvertellers de opdracht Tracking Traces mee voor een nieuw perspectief op dit Rotterdamse park. Hoe zouden de 'sporen' van het park en die van de omliggende culturele en medische instellingen zich beter kunnen mengen?
Tijdens de Museumnacht op 8 maart verrasten de kunstenaars van Observatorium, de ontwerpers van De Urbanisten en kunstenaars Yasser Ballemans, Maurice Meewisse en Daan Draait het publiek met twee tijdelijke tuinen met een kampvuur vol toekomstverhalen net buiten de officiële grenzen van het Museumpark. Met die tuinen lieten zij bezoekers de sfeer proeven van een 'Groot Museumpark' zoals dat er in de nabije toekomst uit zou kunnen zien. De positieve reacties van bezoekers hebben de ontwerpers geïnspireerd te onderzoeken hoe dit project voortgezet kan worden.

De presentatie in De Projectruimte toont het ontwerpproces en de uitkomsten van het project en vormt tegelijkertijd een aanzet tot de verdere ontwikkeling hiervan. Alle betrokken ontwerpers zullen speciale onderdelen verzorgen. Zo wil Observatorium met omwonenden en bezoekers in gesprek om toekomstverhalen te verzamelen om de ontwerp opgave te verlevendigen en te verdiepen. Kunstenaar Daan Draait treft de voorbereidingen voor een eerste live audio-college waarin bezoekers met een koptelefoon op door het Museumpark lopen en te horen krijgen welke natuur er feitelijk is, in stereo! En De Urbanisten zullen binnenkort een workshop organiseren waarin zij samen met geïnteresseerden aan het toekomstige ontwerp werken.
images:


back to index