Observatorium: STADMAKERCONGRES Rotterdamse Schouwburg - ROTTERDAM This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
STADMAKERCONGRES Rotterdamse Schouwburg - ROTTERDAM


KLEINPOLDERPLEINPARK bij Stadsmakercongres in de Rotterdamse Schouwburg, vrijdag 30 oktober 2015 9-19 uur

Observatorium is uitgenodigd door het Architectuurcentrum van Rotterdam om een bijdrage te leveren aan het Stadsmakercongres 2015 in de hal van de Rotterdamse Schouwburg op 30 oktober 2015. Arie Lengkeek (AIR): "Stadsmaken vraagt geduld, vasthoudendheid van enkelingen, ongeduld en doorzettingskracht van anderen, versnelling en verrijking van weer anderen."

Wij presenteren de Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder, die onlangs is opgericht en tot doel heeft om het complex van fly-overs te behouden, nieuwe vormen van gebruik mogelijk te maken en er een collectie verweesde kunstwerken te onderhouden.

Tot nu toe hebben we gerealiseerd: een museumzaal met een collectie van vijf verweesde beelden (er volgen er meer), een sculptuur van twee fly-overs voor wandelaars, de stedenbouwkundige workshop Nieuw perspectief op de A20, performances in het kader van Duizel in het Park en vele rondleidingen aan hoofdzakelijk buitenlandse studenten architectuur en landschap.

Wat voor auto's was, wordt ook voor mensen, planten en dieren. We willen het dagdromen over een Kleinpolderpleinpark omzetten tot een nieuw perspectief op dit verkeersknooppunt en de transformatie op de agenda zetten bij zoveel mogelijk bewoners, landelijke- en lokale overheden, gemeentelijke diensten én de politiek.
We vertellen over hoe ogenschijnlijk onbeduidende, fantasievolle, kunstzinnige, natuurlijke gebeurtenissen de stad kunnen veranderen en/of iets groters bewerkstelligen. Ruud Reutelingsperger is de moderator van meerdere korte interviews met betrokkenen, voordrachten en films over het Kleinpolderpleinpark.

"Tijdens het Stadmakerscongres vind je in in de Rotterdamse Schouwburg op één dag de vlootschouw en werkplaats van het Rotterdamse stadmaken. Duik in de verhalen uit concrete Rotterdamse praktijken. Formuleer met andere Stadmakers gedeelde lessen en inzichten. Bouw mee aan de relatie tussen stadmaken en stadsontwerp. De bouwstenen hiervoor zijn te vinden in alle onderdelen van het programma.
Rotterdam zoekt actief naar nieuwe wegen om aan de stad te bouwen. Hoe schalen nieuwe spelers steeds meer op tot game-changers? Hoe ontstijgen projecten zichzelf en worden ze strategisch van betekenis voor stad en stedelijkheid? Hoe vergroten we het vermogen van de stad om te leren van bestaande praktijken?"
Zie: http://stadmakerscongres.nl/
images:


back to index