Observatorium: Oplevering op afstand: Zeche Zollverein – ROTTERDAM This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Oplevering op afstand: Zeche Zollverein – ROTTERDAM


7 maart 2015
Tentoonstelling in Goethe-Institut Rotterdam

De Rotterdamse kunstenaars van Observatorium hebben in de afgelopen 10 jaar gewerkt aan het landschapspark Zeche Zollverein: Unesco-werelderfgoed, in het hart van het Ruhrgebied. Hun werkwijze én de gebouwde resultaten hier draaien om gastvrijheid en verbinding, om ontvankelijk te worden door hoe je ontvangen wordt. Een sterke inzet, die het sublieme en het aardse met elkaar kortsluit.

Nu het park 'klaar' is organiseert Observatorium samen met het Goethe-Institut en AIR op zaterdag 7 maart een kleine tentoonstelling. De lange periode van 10 jaar, de omzwervingen van Observatorium door de schalen in het landschap en de gemeenschappen óm het park, de materialisatie en de programmering van gastvrijheid: er is zoveel te vertellen. De bijzondere werkwijze van Observatorium op een unieke plek als Zollverein Park werpt ook weer een ander licht op hun Rotterdamse projecten.

Op 7 maart, tijdens museumnacht zijn de ontwerpers van Observatorium aanwezig in de tentoonstelling om hun verhalen te vertellen en weer terug te brengen naar hun Rotterdamse wortels, en is het publiek van museumnacht van harte welkom.

Datum: zaterdag 7 maart 2015
Tijd: van 20 uur tot 00 uur
Locatie: Goethe-Institut, Westersingel 9 Rotterdam

Meer over: http://www.zollverein.de/

Meer over: http://www.goethe.de/ins/nl/nl/ams.html

Meer over: http://airfoundation.nl/


images:


back to index