Observatorium: Onvoltooid Gedicht voor Airbornewandeltocht - OOSTERBEEK This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Onvoltooid Gedicht voor Airbornewandeltocht - OOSTERBEEK


Jong Observatorium heeft voor de deelnemerrs van Airborne wandeltocht in Oosterbeek een schrijfwerkplaats gebouwd, waarin de gedachten van de wandelaars verzameld en tot een gedicht of lied geordend worden.

De Renkumse kunststichting Scarabee presenteert ieder jaar een tijdelijk kunstwerk dat aan het thema van de herdenking gewijd tijdens de Airborne Wandeltocht. Sinds 2009 voert de stichting jaarlijks kunstprojecten uit ter gelegenheid van de grootste ééndaagse wandeltocht in Nederland. Met deze monumenten voor één dag wil Scarabee het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het beleven van de herwonnen vrijheid nieuwe impulsen geven en kunst voor een groot publiek presenteren. Daarbij is de actieve wisselwerking tussen kunstproject en wandelend publiek een belangrijk uitgangspunt.

Vier talentvolle jonge ontwerpers, Maila Mangiapanello, Lieven Poutsma, Ymke Vertelman en schrijver Willem Sjoerd van Vliet ontwierpen een podium voorzien vna buizenpostsysteem en boekenplanken dat wordt geplaatst op de route bij de Zilverberg. Daarin bevindt zich een dichter die zich laat 'voeden' door de gedachten van de wandelaars over oorlog en vrede. Dat resulteert in een 'Airborne gedicht' dat naderhand breed wordt gepubliceerd.
Zie: http://www.scarabee-art.nl/#agenda-103
images:
Observatorium - Onvoltooid Gedicht voor Airbornewandeltocht - OOSTERBEEK - werkplats

back to index