Observatorium: Kunstroute schetsontwerp - ZWOLLE This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Kunstroute schetsontwerp - ZWOLLE


Voor een kunstroute van het station naar de Zwolse binnenstad hebben Burgemeester en Wethouders Observatorium/ Van Ham/ Driesse geselecteerd om hun plan uit te werken tot een schetsontwerp.
Studio Ram Katzir/ Hertog Nadler en Wiseguys Urban Art Projects/ Fernando Sánchez Castillo zijn de mededingers.

De schetsontwerpen zullen voor advies worden voorgelegd aan de Commissie voor Beeldende Kunst en een klankbordgroep van bewoners en organisaties. Daarna kiezen B en W in de zomer uiteindelijk één ontwerp dat wordt uitgewerkt tot een definitief plan. De gehele route moet in 2015 klaar zijn en wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Overijssel en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
Het verbeteren van de route van het station naar de binnenstad is een van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. De afgelopen jaren is de route onder handen genomen en er ligt nu een gastvrije en veilige route voor bezoekers die van het station naar de binnenstad lopen. De opdracht voor deze route is dat de kunst zal bijdragen aan een gevoel van herkenning en welkom voor reizigers die in Zwolle op het station aankomen.
images:


back to index