Observatorium: Kleinpolder Beeldenplein – ROTTERDAM This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Kleinpolder Beeldenplein – ROTTERDAM


Op donderdag 19 maart om 15.23 is de stichting Werkgemeenschap Kleinpolder opgericht ten burele van Luutzen Tamminga. Ruud Reutelingsperger, Observatorium, Johan Goossens en Caro van der Pluijm vormen het bestuur. Zij hebben zich ten doel gesteld om de museumzaal onder de fly-overs van het Kleinpolderplein uit te bouwen, te onderhouden en beheren en hiervoor de nodige financiële middelen te werven.
Een en ander kreeg urgentie door een gift van het Ted Schutten Fonds voor het plaatsen van drie nieuwe 'oude' sculpturen. Hiervan is er onlangs weer een geplaatst. De WG Kleinpolder gaat zich niet alleen bezig houden met de beeldentuin maar heeft als doel om met name de fly-overs van het Kleinpolderplein te transformeren tot een park voor mensen in plaats van auto's.

Zie De Droom van het Kleinpolderplein https://www.youtube.com/watch?v=Sb0noCPbo2I Een filmpje van Arthur Meerloo en Emma Westerduin gemaakt voor hun studie aan de Academie voor Bouwkunst, Rotterdam.
images:
Observatorium - Kleinpolder Beeldenplein – ROTTERDAM - Kleinpolder Beeldenplein Observatorium - Kleinpolder Beeldenplein – ROTTERDAM - Kleinpolder Beeldenplein

back to index