Observatorium: KAAT magazine - Kleinpolderplein ROTTERDAM This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
KAAT magazine - Kleinpolderplein ROTTERDAM


Kleinpolderkaat
De negende editie van KAAT is verschenen: het tijdschrift over kunst en economie in Rotterdam. Dit keer is het een speciaal themanummer, gewijd aan het Kleinpolderplein. In 1968 was dit complexe knooppunt het grootste verkeersplein van Nederland, een teken van de wederopbouw. Anno 2012 staat het op de nominatie gesloopt te worden, tenzij andere plannen het winnen. Observatorium heeft zich erover ontfermd: Rotterdam gooit al veel geschiedenis weg, laten we hier erfgoed van maken met nieuwe functies, naar voorbeeld van de New Yorkse Highline en het Duitse Zollverein.
Eind vorig jaar zijn eerste voorzetten gedaan. Een nieuwe constructie verrees, hoopvol richting wolken wijzend. Centrum Beeldende Kunst beziet of dit een beeldenweeshuis kan worden, waar wederopbouwbeelden die een nieuwe plek behoeven, ontheemd door stadsvernieuwing, een mooie rustplaats kunnen vinden. Het blad bevat artikelen over waterberging, kunst, planologie. KAAT is te koop bij Donner en bij het Centrum Beeldende Kunst, voor €7,50.
images:


back to index