Observatorium: GROOT Museumpark Statdsinitiatief ROTTERDAM This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
GROOT Museumpark Statdsinitiatief ROTTERDAM


Observatorium heeft een team samengesteld en zich als Stadsinitiatief aangemeld om een begin te maken met een voor Rotterdam bijzonder nieuw stadspark. GROOT Museumpark is de uitbreiding van het bestaande park, opdat gebouwen en instituten niet AAN maar IN het park staan. Groot Museumpark staat voor de uitbreiding van het bestaande Museumpark door een radicale vergroening van de straten Museumpark en Jongkindstraat.

Het Museumpark wordt hierdoor tot aan het centrum van Rotterdam gebracht en het wordt een inspirerende verblijfsplaats. De belofte aan de Rotterdammer is om meteen in 2014 te beginnen met het evenement: "Samen het Groot Museumpark bouwen". Hiermee start een intensief participatietraject waarin iedereen "Vriend van het Groot Museumpark" kan worden en kan meedenken over de toekomstige inrichting.
Het team: Observatorium, de Urbanisten, Yasser Ballemans en Maurice Meewisse.

11 Juni wordt bekend gemaakt of wij onze campagne kunnen starten. Hier kunt u stemmen: http://www.stadsinitiatief.nl/

Museumpark en omgeving functioneert meer en meer als een stadshart, maar… de Rotterdammer snakt naar een zinnenstrelend park in het centrum van de hoge en vierkante stad en de bezoeker van Rotterdam wil na bezichtiging van de kunstschatten flaneren en rusten in een stadspark dat Rotterdam is en verbeeldt.

Het Museumpark leeft in de stad: verklaarde voorstanders van de open en multifunctionele ruimte, felle tegenstanders van de dode vijvers en het Collectiegebouw, liefhebbers van de pleinbioscoop en rozentuin, verbouwereerde buitenlanders die een bank en een weg in de boomgaard zoeken.

Het stadsinitiatief biedt ons de mogelijkheid is om van deze veelzijdige en - hoe je het went of keert - onherbergzame ruimte een oord van verpozing en cultuur te maken. Groot Museumpark is het pleidooi om op de golf van vergroening van de stad een botanisch juweel te maken, pal aan de binnenstad, met internationaal gerenommeerde kunstinstellingen die niet aan maar in het park liggen.

Wat in het voormalige Land van Hoboken aan groene ruimte verloren is gegaan, wordt terugveroverd op overbodige straten, te brede stoepen, onnodige parkeerplaatsen en restanten grasveld. De bezoekersstromen van de musea en het medisch centrum ontmoeten op hun weg kleinschalige met aandacht onderhouden oases met waterpartijen en ontmoetingsplekken, waar de instituten programma's presenteren.
Wereldstad, wereldhaven, wereldpark.
images:


back to index