Observatorium: Atelier KPP A20 This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Atelier KPP A20


ATELIER KPP/A20
Rotterdam krijgt een nieuwe ringsnelweg - wat te doen met de bestaande? Het Atelier neemt de opgave van de transformatie van de binnestedelijke snelwegen A20, de A13 en het Kleinpolderplein onder de loep. De opgave is urgent, er moet binnenkort begonnen worden en de voorbereidingen zijn in volle gang!
Het atelier startte in februari 2013 met 7 afstudeerders van de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Het atelier is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Rotterdam - Dienst Stadsontwikkeling (Fran├žois Konings), Observatorium - kunst in de openbare ruimte (Ruud Reutelingsperger), Urban Design NHTV, Breda (Olga Russel) en vierdejaars studenten Urban Design, NHTV, Breda.
Studenten werken aan een eigen opgave en zijn 3 dagen per week in Het Buro, een ontmoetings- en werkplek voor beginnende ondernemers aan de Rochussenstraat, Rotterdam. Het Atelier houdt in de periode van 11 februari 2013 tot 7 juni 2013 op elke vrijdagochtend een bijeenkomst waarbij de verschillende afstudeerders de stand van zaken presenteren. Fran├žois Konings reageert als 'visiting critic' op deprojecten. Buiten deze vaste kern van personen zullen met regelmaat deskundigen als Carel Hol (Concire) en Dirk van Pijpe (de Urbanisten) aanschuiven.
images:
Observatorium - Atelier KPP A20 - slovenia 2

back to index