Observatorium: RANDSTAD-STADRAND This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
RANDSTAD-STADRAND


RANDSTAD-STADRAND
Heemskerk en zijn uitbreidingen in Broekpolder zijn van de Noordhollandse polders en de Stelling van Amsterdam gescheiden door de snelweg A9.
Precies op dit punt bevindt zich de grens van de Randstad. Hier verlaat je de Randstad of ga je er juist naar toe. Op dit kruispunt van verschillende werelden – randstad, stad en land, langzaam en snel, boven en onder – staat aan het eind van dit jaar een poortbrug, die de blik van de nieuwsgierige passant op al deze werelden wil richten.

In de nacht van woensdag 13 november, woensdag 20 november en donderdag 21 november 2013, is er weer gewerkt aan de fly-over aan de A9. Gedurende de eerste nacht werd er gewerkt aan het verlijmen van de oplegblokken. Vervolgens werden de prefab liggers aan beide zijden van de fly-over geplaatst. Het verlijmen van de oplegblokken vond plaats in de nacht van woensdag 13 november op donderdag 14 november 2013.
De verwachting is dat de fly-over eind 2013 gereed is. Dan kan men vanuit Broekpolder naar de recreatiegebieden en het werelderfgoed de Stelling van Amsterdam wandelen en fietsen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Europese Unie uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
Projectbeschrijving: http://www.observatorium.org/observatorium/site/application/#/observatorium_item/899
http://www.broekpolder.nl/
http://mijnbroekpolder.nl/mediaalbum/viewitem/364/Opbouw_fietsbrug


images:


back to index