Observatorium: Met beeld, zonder hart This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here

This is the shadow site for search engines. Open the site for humans here
Met beeld, zonder hart


Studentenworkshop PLACE-MAKING in leegstaand kantoorgebouw van winkelcentrum ALEXANDRIUM
Prins Alexander is met haar ruim 90.000 inwoners een van de meest aantrekkelijke en welvarende deelgemeenten van Rotterdam, maar ontbeert een bruisend centrum.
Stichting Hart voor Prins Alexander wil dat de herontwikkeling van het centrum start vanuit de bewoners en gebruikers. Carol Hol: "Wij halen verhalen op uit de wijk, om deze in de toekomst te gebruiken. De stichting wil de verbondenheid en betrokkenheid versterken van bewoners en ondernemers, organisaties en instellingen die in Prins Alexander gevestigd zijn. Wij hebben hart voor de stad én willen dat Prins Alexander een kloppend hart krijgt."
30 studenten van Zadkine en Albeda, die elke dag in Alexanderpolder naar school gaan, werkten onder begeleiding van Observatorium aan ideeën voor het plein zonder pleingevoel. Aan het eind van de dag werden de plannen door o.a. de eigenaar van het winkelcentrum , een architect van Broekbakema en een landschapsarchitect van Kuiper Compagnons beoordeeld. De winnaars stelden onder meer voor om het plein met poorten in kleine pleinen op te delen, te vergroenen, kleur aan te brengen en shared space te organiseren.
Voor informatie over Carol Hol:
http://www.concire.nl/startpagina.php

images:


back to index